Και πέμπτο κατηγορούμενο ,ο οποίος δεν καθόταν στο εδώλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά προσήχθη βιαίως στη σημερινή δικάσιμο, αναγνώρισε ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο εν λόγω μάρτυρας είναι ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδεςπου δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012. Ο μάρτυρας μάλιστα εξεταζόμενος ήταν βέβαιος για τη συμμετοχή του κατηγορούμενου Δημήτρη Αγριογιάννη στην επίθεση που δέχθηκαν ο ίδιος και άλλοι συμπατριώτες του.

Εισαγγελέας: τους αλλους, τους αναγνωρίζετε;

Μάρτυς: και οι υπόλοιποι ήταν μαζί του.

Εισαγγελέας: αυτόν που λέτε οτι φώναζε, τον ειδατε στο πρόσωπο;

Μάρτυς: ήταν πιο μεγάλος στην ηλικία, είχε και μούσι...

Εισαγγελέας: μας τον δείχνετε, αν τον βλέπετε;

Ο μάρτυρας έδειξε τον εκ των κατηγορουμένων Αναστάσιο Πανταζή.

Η  διαδικασία της αναγνώρισης προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Είναι μια δύσκολη ώρα για τους υπερασπιστές, αλλά έχει αποφασίσει το δικαστήριο, κι εχει περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια ο μάρτυρας», είπε ο εκ τωνδικηγόρων της πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος.

«Επρεπε από την προανάκριση να ακολουθηθεί η διαδικασία για ασφαλή αναγνώριση, τώρα ειναι αργά, να περιγράψει ανθρώπους που εχει μπροστά του. Υπαρχει ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμενων (...). Δεν μπορεί να γίνονται έτσι αναγνωρίσεις ανθρώπων», αντέτεινε ο Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος υπερασπίζεται τον Νίκο Μιχαλολιάκο.