current views are: 6

7 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:47

Εισαγγελέας για Άννυ: «Τραγικότερο τέλος και από αυτό της Ιφιγένειας – Ο πατέρας και ο φίλος του την σκότωσαν»

Kαταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ.Το έγκλημα δεν άφηνε κανένα περιθώριο και η εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου ήταν μονόδρομος. 

Δημοσίευση 09:47’

Kαταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ.Το έγκλημα δεν άφηνε κανένα περιθώριο και η εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου ήταν μονόδρομος. 

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ. Το έγκλημα δεν άφηνε κανένα περιθώριο και η εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου ήταν μονόδρομος. Αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αλλά και τις προσωπικότητες των κατηγορουμένων η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου πρότεινε στους δικαστές και τους ενόρκους την ενοχή για τον πατέρα της Άννυς, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ  “Σάββα” και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ “Νικολάι”.  

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για μία τραγική και φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά και χαρακτήρισε “τραγικότερο” το τέλος που η μοίρα επεφύλαξε στην Άννυ και από αυτό της Ιφιγένειας.  

“Ο Σάββας και Νικολάι με οξύ και βίαιο τρόπο σκότωσαν το παιδί. Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυς, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί ακόμα, ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρύβει πώς πέθανε η Άννυ” είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.  

“Η μοίρα έμελλε στην Άννυ, ούτε καν 4 ετών, 3,5 ετών ήταν να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα.  Έχω σημειώσει τη φράση γιαγιάς που ήταν η πρώτη μάρτυρας στο δικαστήριο, η οποία δακρυσμένη είπε εδώ μπροστά μας: “δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε”.  

Για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε η φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της Άννυς που είχε κάνει ο ίδιος της ο πατέρας στην Αστυνομία. Η εισαγγελέας διάβασε λέξη προς λέξη τις αποτρόπαιες πράξεις που είχε ομολογήσει ο κατηγορούμενος. “Οι περιγραφές του ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Αν θέλει η κατηγορούμενη να αποχωρήσει. Εγώ θα τα πω.” Η μητέρα της Άννυς δεν άντεξε και αποχώρησε από το εδώλιο.  

Η εισαγγελέας σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα το προφίλ των δύο κατηγορουμένων: 

“Ο Σάββας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα, και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθήματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια παρά μόνο φυλάκιση 2 ετών.” 

“Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επιχείρησέ  να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου”. 

Για τη μητέρα της άτυχης Άννυς, Δημητρίνα Μπορίσοβα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη μόνο για το αδίκημα της ψευδορκίας και το ίδιο πρότεινε και για τον τέταρτο κατηγορούμενο που είχε δηλώσει ότι φιλοξενούσε τους γονείς της Άννυς. 

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

 


σχετικα αρθρα