Την ανάγκη για άμεσες πρωτοβουλίες προκειμένου να ρυθμιστούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, καλούν, να λάβει με σημερινή τους ανακοίνωση, τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, επισημαίνοντας ότι από τις δικές του κινήσεις εξαρτάται εάν θα τραβήξουν και πάλι «χειρόφρενο» από τις 13 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ζητούν και από τη διοίκηση του οργανισμού, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και καταγγέλλουν εκ νέου εμπαιγμό των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, στις 12/10, ημερομηνία κατά την οποία λαμβάνουν τους μισθούς τους, θα είναι και επίσημα απλήρωτοι δύο μήνες.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εκφράζουν την απορία, για ποιο λόγο ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έχει δεσμευτεί ότι αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου, με την προεκταμίευση της αντισταθμιστικής καταβολής του Νοεμβρίου, ώστε να «μπουν» και οι μισθοί Αυγούστου, δεν το έχει πράξει «αμφισβητώντας την καταβολή των μισθών Ιουλίου, κάτι που εάν δεν είχε γίνει δεν θα σταματούσε η επίσχεση εργασίας στις 29/9», όπως αναφέρουν.

Θέτοντας σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν τηρήθηκε το πρακτικό συμφιλίωσης που υπογράφηκε στις 25/8 από τη γενική γραμματέα του υπουργείου, κ. Θεοπίστη Πέρκ, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ καλούν τον κ. Σπίρτζη να σεβαστεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του οργανισμού και να προχωρήσει στην έναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών διαβουλεύσεων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ υπογραμμίζουν εκ νέου, ότι έχουν ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τη λειτουργία του οργανισμού, τις οποίες - όπως αναφέρουν - προτίθενται να υποβάλλουν στο διάλογο που προτείνουν.