Την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης οριστικής εκπτώσεως από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως, του Πανταζή Χρονόπουλου, μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου καταδίκης του ως αυτουργού σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος, ζητούν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δημοτική», Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και άλλοι 14 κάτοικοι του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση τον προειδοποιούν ότι «θα ενεργήσουν τα νόμιμα».

Σε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που απέστειλαν στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας, τον κατηγορούν ότι εσκεμμένα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση της σχετικής απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι 14 συμπολίτες του, που υπογράφουν το εξώδικο εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους , στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, «για αυτήν την τακτική που ουδεμία σχέση έχει με τη νομιμότητα για την τήρηση της οποία επιλεγήκατε και τοποθετηθήκατε στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ως ο καταλληλότερος».