Εξονυχιστικά ερευνούν οι βρετανοί αστυνομικοί το χωράφι με τα μπάζα, στο οποίο εικάζουν ότι μπορεί να κρύβεται η αλήθεια για τον μικρό Μπεν. Εν τω μεταξύ, πρώην έλληνες αξιωματικοί αμφισβητούν τις έρευνες, ενώ η μητέρα του αγοριού λύνει για μια ακόμη φορά τη σιωπή της.

Το δεύτερο σημείο, το οποίο «οργώνουν» οι άνδρες της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την αγροικία, όπου παραθέριζε ο Μπεν Νίνταμ το 1991 με την οικογένειά του.

Στο σημείο αυτό έριχνε την περίοδο που εξαφανίστηκε ο Μπεν τα μπάζα από το χωράφι, όπου εκτελούσε εργασίες, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο «ύποπτος» κατά τους Βρετανούς για τον θάνατο -από ατύχημα- του άτυχου αγοριού.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο χωράφι ήρθε στο φως μόλις τον περασμένο Ιούνιο, αλλά οι έρευνες άρχισαν χθες, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τα μπάζα από την αγροικία πετάχτηκαν σε αυτό την ίδια ημέρα ή μια ημέρα αργότερα από την εξαφάνιση του Μπεν. 

«Αυτό είναι το δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος για εμάς. Κάποιος μας είπε ότι τα μπάζα από τις εργασίες στην αγροικία μεταφέρθηκαν εδώ (σ.σ.: στο νέο χωράφι) την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, ή την επομένη. Αυτή η τοποθεσία μού έγινε γνωστή τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ερευνών στην Κω, Τζον Κάζινς.

Πρώην αξιωματικοί αμφισβητούν τις έρευνες 

Την ίδια ώρα, πρώην έλληνες αξιωματικοί αμφισβητούν τις έρευνες των Βρετανών, λέγοντας πως στο παρελθόν είχαν ερευνήσει τα σημεία εξονυχιστικά, αλλά δεν είχαν εντοπίσει κάτι.

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη... ταραχής του χειριστή του εκσκαφέα, ούτε είχε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά που του αποδίδεται τώρα. Είχαμε ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία που ψάχνουν τώρα οι βρετανοί ερευνητές και δεν είχε βρεθεί οτιδήποτε. Είχαμε εξετάσει όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του μικρού Άγγλου και είχε συνταχθεί τότε έκθεση και πλήρες ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη στο Αρχηγείο, ενώ υπήρξε κατηγορία για "αρπαγή ανηλίκου"», επεσήμαναν μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» οι πρώην αξιωματικοί, που υπηρετούσαν την περίοδο 1991-92 στην Κω και είχαν την κύρια ευθύνη των ερευνών για την περιβόητη υπόθεση της εξαφάνισης του 21μηνών Μπεν Νίνταμ.

Οι δύο συνταξιούχοι αξιωματικοί -διαμένουν σήμερα στην Ηλεία ο ένας και σε νησί του Αιγαίου ο άλλος- μίλησαν για «εξαντλητικές έρευνες και εξέταση και άλλων σεναρίων τότε για την εξαφάνιση του Μπεν».

«Διαβάζουμε και εμείς αυτά που γράφονται τώρα για τον τυχόν ρόλο του χειριστή του εκσκαφέα. Τον είχαμε εξετάσει τότε διεξοδικά και ούτε μας έδινε την εικόνα ταραγμένου ή ότι είχε κάτι να κρύψει. Τον συναντήσαμε και άλλες φορές αργότερα, συζητήσαμε πολλές παραμέτρους της υπόθεσης και δεν έδειχνε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του Μπεν», πρόσθεσαν οι αξιωματικοί.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα του Μπεν

Με τεράστια αγωνία παρακολουθεί η μητέρα του μικρού Μπεν τις έρευνες για την ανεύρεση των οστών του γιου της.

«Ήθελα να ουρλιάξω, όταν έμαθα ότι ο άνθρωπος που κατά ένα σενάριο σκότωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα του, μετέφερε μπάζα σε άλλο χώρο από αυτόν που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του αγοριού», δηλώνει η Κέρι Νίνταμ στη Mirror.

Αναφερόμενη στις έρευνες των αστυνομικών στο δεύτερο σημείο, η μητέρα του Μπεν λέει:

Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει. Πίστευα ότι είναι αδύνατο να πονέσει κανείς περισσότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα.

Η ίδια δηλώνει πεπεισμένη ότι η σορός του γιου της μεταφέρθηκε από το σημείο, όπου πέθανε, και τονίζει:

Νομίζω ότι η αστυνομία είναι σωστή. Υπήρξε κάποιο ατύχημα, το σώμα του μεταφέρθηκε και ίσως κρύφτηκε κάπου αλλού. 

«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο ο Μπάρκας. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν, προσθέτοντας πως αυτά τα μπάζα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της πριν από 25χρόνια στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.