Στην σύλληψη ενός 18χρονου, ηγετικού μέλους σπείρας που έκλεβε μοτοσυκλέτες και στην συνέχεια τις πωλούσε εκ νέου στους ιδιοκτήτες τους, εξάρθρωσε η ασφάλεια Μεγάρων.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται οκτώ ακόμη άτομα ηλικίας απο 21 έως 53 ετών. Οι δράστες είχαν θέσει σε εφαρμογή την εγκληματική τους δράση τους τελευταίους 6 μήνες.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, πωλητές δικύκλων και στη συνέχεια έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία, με σκοπό να ορίσουν συνάντηση σε συγκεκριμένο σημείο στην Ελευσίνα ή στα Μέγαρα.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιδείκνυαν στα θύματα μεγάλο χρηματικό ποσό, πείθοντάς τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της μεταβίβασης. Μόλις ολοκληρωνόταν η μεταβίβαση οδηγούσαν τα θύματά τους στον καταυλισμό  στην περιοχή «Βλυχός» Μεγάρων, όπου εκεί με διάφορα προσχήματα και χωρίς να έχουν καταβάλει το συμφωνηθέν αντίτιμο, έπαιρναν τα δίκυκλα και απομάκρυναν τους ιδιοκτήτες από τον καταυλισμό, είτε επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Στην συνέχεια τα μέλη της σπείρας έρχονταν σε εκ νέου σε τηλεφωνική επαφή με τα θύματά τους και απαιτούσαν από αυτούς την καταβολή χρηματικού ποσού, που κυμαίνονταν από 450 έως 1.700 ευρώ, προκειμένου να τους επιστρέψουν τα δίκυκλα τους! Έπειτα από κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  κλεμμένα δίκυκλα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.805 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών.