Αίσθηση προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newpost για την  έξωση 150 ηλικιωμένων από την μονάδα φροντίδας  «Άγιος Γεώργιος» στην οποία φιλοξενούνταν στην Γλυφάδα, λόγω οφειλών του ιδιοκτήτη της επιχείρησης προς την ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου. Οι συγγενείς των ασθενών ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά προκειμένου να βρουν νέα στέγη για τους ανθρώπους τους, που στην πλειοψηφία τους είναι ανάπηροι και ασθενείς με Αλτσχάϊμερ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost, ο επιχειρηματίας της μονάδας φροντίδας όφειλε 194.000 ευρώ σε ενοίκια και η ιδιοκτήτρια εταιρία του κτιρίου, του είχε επιδώσει εξώδικο απο τις 4 Ιουλίου με το οποίο ζητούσε την καταβολή ενοικίων για χρήση του 3,5 μηνών.

Παρότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης γνώριζε την κατάσταση, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας εταιρίας, αναφέρει πως «δεν έκανε καμία ενέργεια για την εξόφληση του». Το πρωί της Πέμπτης οι συγγενείς των ασθενών ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να  τους μεταφέρουν έως το βράδυ της ίδιας ημέρας σε άλλες δομές καθώς η επιχείρηση βάζει ρολά». Δεν ήταν η πρώτη μονάδα φροντίδας του επιχειρηματία που έκλεισε το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί μια ακόμη στην περιοχή του Μοσχάτου, όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μια ημέρα πριν το «λουκέτο» οι υπάλληλοι της επιχείρησης, καλούσαν τους συγγενείς να καταβάλουν τα χρήματα για την παραμονή των ασθενών στην δομή, κάτι το οποίο και έπραξαν. Μετά την εξέλιξη που έλαβε το θέμα τα χρήματα των συγγενών τους επεστράφησαν