Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν αυτή την ώρα εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί ήδη δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει κληθεί για 10 κοπές δέντρων, 10 απεγκλωβισμούς ανελκυστήρων στο Κέντρο της Αθήνας, Καλλιθέα, Πειραιά και Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας η καταιγίδα που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Πάτρα

Την ίδια ώρα, προβλήματα μικρής έκτασης "άφησε" πίσω της η ισχυρής νεροποντή που εκδηλώθηκε πριν τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, αντικείμενο, από τον δυνατό αερά προσγειώθηκε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφηκαν και στο δρόμο που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, όπου το οδόστρωμα μετατράπηκε σε ποτάμι, καθώς τα φρεάτια έφραξαν. Δυο οχήματα εγκλωβίστηκαν στη γέφυρα στο Μιντιλόγλι, λόγω της συγκέντρωσης υδάτων. 

Ανάλογη η εικόνα στους περισσότερους δρόμους του κέντρου και της περιφέρειας στην Πάτρα. Στην παραλιακή οδό Ακτή Δυμαίων, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μετ εμποδίων, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που είχαν εκδηλωθεί, καθώς τα φρεάτια δεν μπορούσαν να "δεχθούν" το μεγάλο όγκο νερού.

Προβλήματα και στην Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις πτώσεων δέντρων.

Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.

 Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, μέχρι αυτήν την ώρα.

Τεράστια προβλήματα και στο Άργος -30 πτώσεις δέντρων από την καταιγίδα 

Περισσότερα από 30 δέντρα έπεσαν με την πυροσβεστική να μην μπορεί να επιληφθεί όλων των περιπτώσεων, ενώ τα περισσότερα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ κόβοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές. 

Δέντρα έπεσαν στο Άργος στο περιφερειακό για Μύλους και στην χοντρική αγορά, ενώ στην περιοχή του νοσοκομείου έσπασε μια τεράστια τζαμαρία από κατάστημα, αλλά και μια διαφημιστική πινακίδα από ταράτσα κρέμεται απειλητικά στο δρόμο.

Κέρκυρα: Παγιδεύτηκε οδηγός Ι.Χ

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το νησί της Κέρκυρας, προκαλώντας χάος στους δρόμους του νησιού και τον εγκλωβισμό ενός οδηγού.

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα ήταν τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που «σάρωσε» στο πέρασμα της η νότια πλευρά του νησιού.

Μάλιστα ένας οδηγός στα Μωραίτικα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραϊτικα. Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερού από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα γίνονται κανονικά.