Στα «δίχτυα» της αστυνομίας παγιδεύτηκαν πέντε μέλη σπείρας, που είχαν διαρρήξει τον περασμένο Αύγουστο τα γραφεία εταιρείας οπωροκηπευτικών εντός της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη και είχαν αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι δράστες συνελήφθησαν από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πειραιά στην περιοχή του Ταύρου.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, έναν 27χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες ηλικίας 20, 22 και 43 ετών και έναν 21χρονο υπήκοο Αλβανίας. Για την υπόθεση αναζητείται επίσης και ένα μέλος της σπείρας, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας οι συλληφθέντες, βραδινές ώρες στις 11-8-2016, είχαν διαρρήξει γραφεία εταιρείας οπωροκηπευτικών εντός της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην περιοχή του Ρέντη και είχαν αφαιρέσει από ντουλάπα μεγάλο χρηματικό ποσό, τιμολόγια συναλλαγών καθώς και μία επιταγή.

Στην κατοχή τους καθώς σε κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.970 ευρώ που αποτελούσε μέρος της κλοπής, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα- τα δύο είχαν αγορασθεί μετά τη διάρρηξη-ένα πιστόλι κρότου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3,2 γραμμ. και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της ψευδορκίας καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών