current views are: 7

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:24

Υπόθεση Μπεν: Έκαναν αναπαράσταση με μπουλντόζα (Βίντεο)

Στην αναπαράσταση του πιθανού τρόπου με τον οποίο χάθηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω, προχώρησαν την Κυριακή οι βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα, επιστράτευσαν μια μπουλντόζα, όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Ντίνος Μπάρκας, όταν το μικρό αγόρι εξαφανίστηκε. 

Δημοσίευση 05:24’

Στην αναπαράσταση του πιθανού τρόπου με τον οποίο χάθηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω, προχώρησαν την Κυριακή οι βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα, επιστράτευσαν μια μπουλντόζα, όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Ντίνος Μπάρκας, όταν το μικρό αγόρι εξαφανίστηκε. 

Στην αναπαράσταση του πιθανού τρόπου με τον οποίο χάθηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω, προχώρησαν την Κυριακή οι βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα, επιστράτευσαν μια μπουλντόζα, όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Κων/νος Μπάρκας, όταν το μικρό αγόρι εξαφανίστηκε.

«Καθώς το παρακολουθούσα, συνειδητοποίησα το τεράστιο μέγεθος και τη δύναμη του οχήματος. Και μπορεί να κινηθεί με εκπληκτικά μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ανταποκριτής της «Mirror», που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις έρευνες στην Κω.

Σχολιάζει μάλιστα ότι θα ήταν πολύ εύκολο το μικρό αγόρι να βρισκόταν πίσω από το μηχάνημα χωρίς ο χειριστής του να το καταλάβει, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει θανάσιμα. 

«Με έκανε να σκεφτώ πως αν ο μικρός Μπεν περιπλανιόταν πίσω από το μηχάνημα τη μοιραία μέσα, ο Ντίνος Μπάρκας δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε καταλάβει πως  το παιδί ήταν εκεί. Η καμπίνα είναι τόσο ψηλά που είναι πιθανό πως δεν κατάλαβε πως είχε χτυπήσει και συνθλίψει το παιδί» σημείωσε ο δημοσιογράφος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η  φορά που ένα τέτοιος εκσκαφέας επιστρέφει στο σημείο της εξαφάνισης του Μπεν εδώ και 25 χρόνια.

Νωρίτερα, την Κυριακή, οι βρετανοί αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι ανακαλύφθηκαν «60 αντικείμενα ενδιαφέροντος», τα οποία θα πάρουν μαζί τους στη Βρετανία  για περαιτέρω ανάλυση.  

Πάντως, οι βρετανοί ερευνητές φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βρουν τον Μπεν Νίνταμ, γι’ αυτό και αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στην Κω. «Το κάνουμε ώστε να είμαι σίγουρος πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Η ομάδα με στηρίζει 100% σε αυτή την απόφαση. Και κάθενας από αυτούς, περιλαμβανομένων και των εθελοντών, είναι σίγουροι για την απόφαση τους να μείνουν εδώ. Πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής Τζον Κάζινς

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για 15η ημέρα οι έρευνες στο νησί της Κω για την ανεύρεση των οστών του μικρού Μπεν. Εκτός από το οικόπεδο γύρω από την αγροικία, όπου παραθέριζε το μικρό αγόρι με την οικογένειά του το 1991, οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά και ένα δεύτερο σημείο, ένα χωράφι όπου ο Κων/νος Μπάρκας πετούσε μπάζα.


σχετικα αρθρα