Για «σκηνοθετημένο συμβάν, για να δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερο», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης όπου γονείς έβαλαν λουκέτο για να μην δεχθεί το σχολείο προσφυγόπουλα.

Ο Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε πως «το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα», υπογραμμίζοντας ότι όλες οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους γονέων, δημάρχους κ.λπ. σχετικά με την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα «έχουν επί της ουσίας αντιμετωπιστεί».

«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά. Ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι οποιεσδήποτε ομάδες, θεωρούν ότι μπορούν πολιτικά να πιέσουν. Την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ό,τι κάνει το τεκμηριώνει επιστημονικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά», επισήμανε ο κ. Παντής.