current views are: 5

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:33

Πρώτο «κουδούνι» για 1500 προσφυγόπουλα: Καλωσόρισμα αλλά και… εντάσεις (εκτενές φωτορεπορτάζ)

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα  προσφυγόπουλα και τα χαμόγελα των παιδιών που το προηγούμενο διάστημα καταδιώχθηκαν όσο κανένας άλλος πλημμύρισε τον προαύλιο χώρο των σχολείων.

Δημοσίευση 14:33’

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα  προσφυγόπουλα και τα χαμόγελα των παιδιών που το προηγούμενο διάστημα καταδιώχθηκαν όσο κανένας άλλος πλημμύρισε τον προαύλιο χώρο των σχολείων.

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα  προσφυγόπουλα. Η αρχή θα γίνει από συνολικά 1.500 παιδιά που θα παρακολουθήσουν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδεία, Νίκος Φίλης είπε «η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων». Αναφερόμενος στο περιστατικό της Μυτιλήνης, όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είπε ότι: «Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε – και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο – πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων».

Θεσσαλονίκη

Από τη σημερινή μέρα δεν έλειψαν και οι εντάσεις γονέων που αντέδρασαν με την είσοδο των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο στον Προφήτη θεσσαλονίκης στο οποίο οι γονείς είχαν τοποθετήσει στην κεντρική πόρτα του σχολείου λουκέτο και αντιδρούν στην είσοδο των προσφυγόπουλων στο σχολικό κτίριο.

Εκτός από το λουκέτο, έχουν τοποθετήσει και μία ελληνική σημαία.Οι συγκεντρωμένοι προέβαλλαν λόγους υγιεινής και ελλιπούς ενημέρωσης από την πλευρά της πολιτείας.

Ωστόσο, διαφορετικό ήταν το κλίμα στο 67ο Δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ξηροκρήνης, όπου τους μαθητές υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και τους προσέφερε τσουρεκάκια. Ο δήμαρχος σχολίασε τις αντιδράσεις σε άλλα σχολεία “έχω στεναχωρηθεί πολύ από αυτές τις αντιδράσεις διότι βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν καμία βάση. Τα παιδιά που έρχονται είναι όλα εμβολιασμένα” είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και επισήμανε ότι “πρέπει οι γονείς που αντιδρούν να αναλογιστούν πώς θα ήταν οι ίδιοι αν είχαν τα παιδιά τους σε αυτή την

 


σχετικα αρθρα