Εν αναμονή του προσδιορισμού της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών , διευρύνεται ο κύκλος των προσφυγών  για το θέμα αυτό.

Στην Ολομέλεια του  Ανωτάτου Δικαστηρίου   υπό τον πρόεδρό του Νίκο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών,  η συζήτηση των αιτήσεων  ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star  και της Κυπριακής εταιρείας  «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκαν δύο ακόμη προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες αυτή τη φορά είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Αναλυτικότερα, η μια προσφυγή είναι   376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα εν λόγω τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση   την απώλεια θέσεων εργασίας.