Σε εξάρθρωση τριμελούς οργάνωσης αρχαιοκάπηλων, που σκόπευε να διαθέσει στο εμπόριο ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.  

Με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Γιάννενα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία άτομα και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δυο θρησκευτικές εικόνες σημαντικής αρχαιολογικής αξίας. Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος. Οι τρεις αρχαιοκάπηλοι είχαν ως στόχο να πουλήσουν το πολύτιμο αρχαίο αντικείμενο έναντι 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Γιάννενα, όπου συνελήφθησαν οι  τρεις εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας. Στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, με στερεωμένα είκοσι σφυρήλατα χρυσά φύλλα βελανιδιάς. Σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το χρυσό στεφάνι είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Επίσης, μετά από έρευνες σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων και σε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή βρέθηκαν και δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες,οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Παραπέμφθηκαν για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.