«Έγκλημα και τιμωρία». Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του τέλους για το έγκλημα με θύμα την 4χρονη Άννυ , που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς σήμερα έφτασε η ώρα της τιμωρίας για τους δράστες. Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι που αποτελούν τη σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σήμερα  αναμένεται να ανέβουν στην έδρα και να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.

Το αποδεικτικό υλικό,  οι ομολογίες και όλα όσα διαδραματίστηκαν  στη δικαστική αίθουσα τις τελευταίες ημέρες  οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα την εισαγγελέα της έδρας Μαρία Δημητριάδου να διατυπώσει πρόταση περί ενοχής  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Η εισαγγελική λειτουργός ήταν καταπέλτης για  τον πατέρα της Άννυς Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ  "Σαββα" και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ "Νικολάι". Η εισαγγελέας έκανε λόγο για μία τραγική και φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά και χαρακτήρισε "τραγικότερο" το τέλος που η μοίρα επεφύλαξε στην Άννυ και από αυτό της Ιφιγένειας.

 Για τη μητέρα της άτυχης Άννυς, Δημητρίνα Μπορίσοβα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη μόνο για το αδίκημα της ψευδορκίας και το ίδιο πρότεινε και για τον τέταρτο κατηγορούμενο που είχε δηλώσει ότι φιλοξενούσε τους γονείς της Άννυς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δικαστές ακολουθήσουν την εισαγγελική πρόταση και δεν αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους δράστες, τότε η προβλεπόμενη εκ του νόμου ποινή για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης.