Ισόβια κάθειρξη για τον  Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ ζήτησε η εισαγγελέας το Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελέας πρότεινε για τον Σάββα και τον Νικολάι να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και επιπλέον ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Για τη μητέρα της Άννυ πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Πως να προτείνω ελαφρυντικό;»

"Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη" επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: "Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της".

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε την ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι εξέδωσαν πριν λίγο την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα ο Σάββας κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία. "Πως είμαι ένοχος;" Ειπε ο κατηγορούμενος Σάββας μόνο για να λάβει την απάντηση του προέδρου: "Θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί". 

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημητρήνα  Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ενόρκοι και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την επιμέτρηση των ποινών.