current views are: 9

11 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:11

Απόφαση – καταπέλτης για τους δολοφόνους της Άννυ: Ισόβια για τον πατέρα και τον φίλο του

Ανακοινώθηκαν οι ποινές από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για όσους εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία της μικρής Άννυ. 

Δημοσίευση 13:11’

Ανακοινώθηκαν οι ποινές από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για όσους εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία της μικρής Άννυ. 

Ανακοινώθηκαν οι ποινές από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για όσους εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία της μικρής Άννυ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

  • Για τον πατέρα της μικρής Άννυ, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για την περιύβριση νεκρού, για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.
  • Για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης και κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 3 ετών για την ανθρωποκτονία, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και για παράνομη οπλοχρησία.
  • Για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα:  επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική έκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Το δικαστήριο έκρινε η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι είπαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.
  • Για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

 

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

«Πως είμαι ένοχος;»

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή των κατηγορουμένων ομόφωνα ενώ απέρριψε και όλα τα ελαφρυντικά που ζητούσαν.

“Πως είμαι ένοχος;” Είπε ο κατηγορούμενος Σάββας μόνο για να λάβει την απάντηση του προέδρου: “Θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί”. 

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημητρήνα  Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφησαν δύο ένορκοι και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

«Πως να προτείνω ελαφρυντικό;»

“Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη” επεσήμανε κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: “Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της”.


σχετικα αρθρα