current views are: 6

11 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση19:01

Το χρονικό της δίκης που συγκλόνισε – Οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Με την καταδίκη του πατέρα και του συγκατηγορούμενου φίλου του έκλεισε σήμερα δικαστικά η αυλαία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ λίγο πριν το Πάσχα του 2015.

Δημοσίευση 19:01’

Με την καταδίκη του πατέρα και του συγκατηγορούμενου φίλου του έκλεισε σήμερα δικαστικά η αυλαία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ λίγο πριν το Πάσχα του 2015.

Με την καταδίκη του πατέρα και του συγκατηγορούμενου φίλου του έκλεισε σήμερα δικαστικά η αυλαία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ λίγο πριν το Πάσχα του 2015.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν ο 27χρονος πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, η μητέρα Δημητρίνα Μπορίσοβα καθώς και ένας φίλος της μητέρας, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα που βάφτηκε με το αίμα του κοριτσιού.

Η δίκη που ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου και συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το φρικτό έγκλημα ολοκληρώθηκε σήμερα με τον πέλεκυ της δικαιοσύνης να πέφτει βαρύς για τον πατέρα και τον φίλο του Νικολάι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια ενώ για τη μητέρα αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς η σε βάρος της ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Καταπέλτης στην υπόθεση ήταν ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ο οποίος δήλωσε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πεπεισμένος πέραν του ποσοστού 95% ότι η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν ζωντανή.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως στηρίζει την εκτίμησή του στις διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος μέσα στο υπόγειο της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Εκείνο που σόκαρε περισσότερο ήταν η κυνική ομολογία του πατέρα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της δίκης επέμεινε ότι δεν τη σκότωσε ενώ παραδέχθηκε με κυνισμό ότι την τεμάχισε.

Κατά την απολογία του ομολόγησε ότι τεμάχιζε το παιδί ​για περίπου τρία 24ωρα, από τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Πάσχα, και ενώ παράλληλα έκανε χρήση ναρκωτικών, με στόχο να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Όπως είπε δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια, απορρίπτοντας τα όσα υποστήριξε η γυναίκα του Δημητρίνα ότι δηλαδή «την σκότωσε ο πατέρας της, την τεμάχισε και την μαγείρεψε …».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η ιδέα του τεμαχισμού ανήκε στον συγκατηγορούμενο φίλο του Νικολάι ο οποίος τον παρότρυνε να εξαφανίσει το πτώμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον θεωρούσαν υπεύθυνο για το θάνατο της Άννυ αφού ήταν ναρκομανής. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε  πως ο Νικολάι «δεν συμμετείχε στον τεμαχισμό του παιδιού».

Στην πορεία βέβαια βγήκαν τα … μαχαίρια μεταξύ των δύο βασικών κατηγορουμένων καθώς απολογούμενος ο 30χρονος Βούλγαρος, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) χαρακτήρισε ψέματα όσα είπε γι΄ αυτόν ο Σάββας.

Ο 30χρονος Βούλγαρος ισχυρίστηκε ότι τις ημερομηνίες που φέρεται να έγινε η δολοφονία του παιδιού δεν ήταν στο σπίτι.

Για μία τραγική και φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά έκανε λόγο η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου, η οποία χαρακτήρισε “τραγικότερο” το τέλος που η μοίρα επεφύλαξε στην Άννυ και από αυτό της Ιφιγένειας. 

Η εισαγγελέας  χαρακτήρισε και τους δύο άνδρες αμετανόητους, ψυχρούς, ψύχραιμους και επισήμανε πως εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε το απόγευμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών η μάνα του Σάββα ξέσπασε και απευθυνόμενη στο γιο της που καθόταν στο εδώλιο φώναξε:«Η θα πεις την αλήθεια ή θα την πω εγώ. Δεν ντρέπεσαι λίγο…»

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν τόσο στα βουλγαρικά όσο και στα ελληνικά με την μητέρα του Σάββα να βγαίνει εκτός αίθουσας φωνάζοντας:Με τί το έκοψες; Με μαχαίρι μικρό; Μ…κα, μ…κα!

 


σχετικα αρθρα