Την δυσαρέσκεια στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προκαλέσει η στάση της Ελλάδας αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων όπως ανέφερε σε σχόλιο του ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο Κεντρικό Δελτίο του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει πρόγραμμα σε σχολεία της Θράκης προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες των νεαρών προσφύγων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χατζής υπενθύμισε την παλαιότερη αποκάλυψη της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ στο το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που διατήθεται αποκλειστικά για τον χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντάς όμως ότι μέχρι στιγμής το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην λήψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ούτως ώστε να «ξεκλειδώσει» η εκταμίευση του παραπάνω ποσού.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, σε επικοινωνία του με το υπουργείο Παιδεία , ακόμη και ίδιοι οι ιθύνοντες ψάχνονται για να βρουν άκρη στο ζήτημα. Επιπλέον πρότεινε η Ελλάδα να ακολουθήσει το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γαλλίας.

Τέλος, επισήμανε τον ρόλο των αρμόδιων φορέων όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο έπρεπε να έχει προχωρήσει σε μια σειρά εξετάσεων στα παιδιά αυτά ώστε να αποφευχθούν τυχών ρατσιστικά  επεισόδια.