current views are: 5

11 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση20:07

Τούρκοι αξιωματικοί: Μας απέρριψαν τις αιτήσεις για πολιτικούς λόγους – Δεν θα γίνουμε εργαλεία διμερών συμφωνιών

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι Τούρκοι αξιωματικοί έπειτα από την απόρριψη των αιτήσεων που είχαν καταθέσει για άσυλο στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 20:07’

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι Τούρκοι αξιωματικοί έπειτα από την απόρριψη των αιτήσεων που είχαν καταθέσει για άσυλο στην Ελλάδα.

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι Τούρκοι αξιωματικοί έπειτα από την απόρριψη των αιτήσεων που είχαν καταθέσει για άσυλο στην Ελλάδα, μία μέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η απόφαση αυτή υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και τονίζουν ότι δεν λήφθηκε βάσει των επιταγών του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου.Μάλιστα επισήμαναν ότι δεν έχουν κατονομαστεί τρομοκράτες στην χώρας τους, εν τούτοις θεωρούνται “τρομοκράτες” από μία ελληνική κρατική υπηρεσία.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για να γλυτώσουμε τις ζωές μας και δεν επιθυμούμε να γίνουμε εργαλεία εξωτερικής πολιτικής και διμερών συμφωνιών», σημειώνουν στη δήλωσή τους. Σύμφωνα με τους Τούρκους στρατιωτικούς «δεν υπάρχει αίτημα έκδοσής μας στην Ελλάδα από τις 26 Αυγούστου 2016» και προσθέτουν στη συνέχεια: «Δεν έχουμε κατονομαστεί ως “τρομοκράτες” ούτε καν στη χώρα μας, εν τούτοις θεωρούμαστε “τρομοκράτες” από μία ελληνική κρατική υπηρεσία, που μας αποκλείει από τη διεθνή προστασία».

«Δεχτήκαμε πιέσεις από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου να απολύσουμε τη δικηγόρο μας» καταλήγει η δήλωση.

Νωρίτερα το πρωί, επιδόθηκαν αποφάσεις απόρριψης των αιτημάτων ασύλου για την χορήγηση ασύλου στη χώρα, ενώ σε ακόμη δυο άτομα ακυρώθηκε η αίτηση θεραπείας, στην οποία είχαν προβεί μετά την αρχική απόρριψη του αιτήματός τους.

Οι αποφάσεις ισχύουν σε πρώτο χρόνο για τους τέσσερις, ενώ για του άλλους δύο είναι στην άλλη φάση.

Οι τέσσερις αξιωματικοί έχουν δικαίωμα προσφυγής στη αρχή προσφυγών εντός 15 ημερών.

 Για τους υπόλοιπους αναμένεται η απόφαση εντός ημερών.


σχετικα αρθρα