Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, βρέθηκε η σορός νεαρού άνδρα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, σε κοίτη του ποταμού Έβρου. Όπως πιθανολογείτε από τις Αρχές, ο άτυχος άνδρας είναι πιθανότατα παράτυπος μετανάστης ή πρόσφυγας.

Το σώμα του άτυχου νέου εντοπίστηκε χθες, σε περιοχή του Αμορίου Έβρου του δήμου Σουφλίου και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται πως ο ποταμός Έβρος, χρησιμοποιείται επί σειρά ετών από τα κυκλώματα διακίνησης για την παράτυπη είσοδο στη χώρα από την Τουρκία, μεταναστών και προσφύγων. Δεδομένου ότι τα νερά του διασχίζονται μόνο με βάρκα, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία όπου ο πυθμένας του είναι βαλτώδης και ως εκ τούτου επικίνδυνος, ένας σημαντικός αριθμός παράτυπα εισερχομένων στην Ελλάδα έχει χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή του σε αυτά.

 Η ενδεχόμενη άγνοια της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του ποταμού και η εγγύτητα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας σε αρκετά σημεία κατά μήκος του ποταμού, λόγω του μικρού πλάτους της κοίτης, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός εύκολου και ασφαλούς περάσματος. Ενός περάσματος που για μία ακόμη φορά μετατράπηκε σε υγρό τάφο ενός ακόμη νέου ανθρώπου.