Καίριο χτύπημα στην δράση διακινητών ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων κατάφερε η ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την δίωξη ναρκωτικών. Συνέλαβαν 8 άτομα, ενώ αναζητούν ακόμη 9.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ασφάλειας, Χρήστος Παπαζαφείρης, «πλέον δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια».

Οι έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης σπείρας, που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε μετά την επιχείρηση που είχε κάνει στα Εξάρχεια η ΕΛ.ΑΣ στις 12 Ιουλίου για την καταπολέμηση της μαφίας ναρκωτικών.


 
Οι συλλήψεις
 
Οι άνδρες της ασφάλειας και της δίωξης ναρκωτικών συνέλαβαν στις 10 του μήνα έναν 46χρονο στο Αίγιο που μετέφερε απο την Αλβανία 36 κιλά και 800 γραμμάρια κάνναβης. Τις κινήσεις του παρακολουθούσαν άνδρες της ασφάλειας που βρίσκονταν επί ένα δεκαήμερο στα Ιωάννινα. Την ίδια ημέρα συνελήφθη και ένας 33χρονος στα Λιόσια, ένας 53χρονος και ένας 39χρονος ομογενής απο την Αλβανία.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στις οικίες του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 67 κιλά και 360 γραμμάρια κάνναβης, 1.420 ευρώ και 4.000 λεκ Αλβανίας, 4 αυτοκίνητα, ένα αεροβόλο, 6 κινητά τηλέφωνα, πλαστά χαρτονομίσματα των 10 και 20 ευρώ και 14 ναρκωτικά χάπια.
 
Στις 7 του μήνα, όπως πρώτο αποκάλυψε το newpost.gr, είχαν συλληφθεί δύο άτομα που έκαναν..ντελίβερι ναρκωτικών με ταξί και μετέφεραν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια κάνναβης. Στα σπίτια τους εντοπίστηκαν 1.900 ευρώ, ένα γκλόπ και ένα γεμιστήρα. Όλες οι ποσότητες ναρκωτικών προορίζονταν για την πλατεία Εξαρχείων.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 49χρονος στις 13 του μήνα στα διόδια της Ελευσίνας που μετέφερε σε 55 νάιλον συσκευασίες, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων, καθώς και ένας 50χρονος ο οποίος λειτουργούσε ως «προπομπός».

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζε ένας 39χρονος Αλβανος ο οποίος αναλάμβανε την διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων.
 
Οι... ισολογισμοί
 
Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν όπως μια καλά οργανωμένη επιχείρηση. Ήταν πολυεπίπεδη και ο καθένας είχε διακριτούς ρόλους. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε μέλος έκανε...ισολογισμούς με έσοδα- έξοδα, πωλήσεις και κέρδος!