Πολιτική και κομματική χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την ποινική δίωξη εναντίον του στη δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας,ενώ έδωσε και τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν για τον ίδιο στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

«Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου» είπε ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος προς τους δικαστές που σε λίγο καιρό θα τον κρίνουν.

Χαρακτήρισε «κομματική σκευωρία» την ποινική δίωξή του ενώ προχώρησε σε σχολιασμό των όσων ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Διαφθορά. «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναικά και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητος και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Επανέλαβε ότι η αγορά του περιβόητου σπιτιού επί της Αρεοπαγίτου ήταν διαφανής.

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.