Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα επιβατών σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ που παρουσιάζονται να κρατούν ομπρέλες για να προστατευτούν από το νερό της βροχής το οποίο περνά στο εσωτερικό του οχήματος από την οροφή.

Την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα λεωφορεία της συμπρωτεύουσας  έφερε στο φως ένας εκ των επιβατών που αναγκάστηκε να ανοίξει την ομπρέλα του ενώ βρισκόταν εντός του λεωφορείου σχολιάζοντας στο Facebook: «ΟΑΣΘ 2016. Μπάζει από παντού».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΟΑΣΘ Χρήστου Στεφανίδη στο Newpost, το εν λόγω περιστατικό εκτιμά ότι είναι σκηνοθετημένο από τον εικονιζόμενο άντρα και ότι το λεωφορείο στο οποίο συνέβη είναι καινούργιο.

Μάλιστα ο κ. Στεφανίσης γνωστοποίησε ότι έχει δώσει εντολή να διεξαχθεί έρευνα ούτως ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα και να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση που όντως το λεωφορείο φέρει προβλήματα σε ότι αφορά την συντήρηση του.

Τι δηλώνει ο επιβάτης

Από την μεριά του, ο επιβάτης- πρωταγωνιστής του συμβάντος κ. Βασίλης Σμυρλής υποστήριξε στο Newppost ότι τα λεωφορεία της γραμμής βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση , παρομοιάζοντας τα μάλιστα σε «ερείπια» και τόνισε ότι όχι μόνο δεν είναι καινούργια όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, αλλά θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

«Μπήκα στο λεωφορείο και ξαφνικά έγινα μούσκεμα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί ήδη έβρεχε έξω, ωστόσο κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι είχα βραχεί ακόμη περισσότερο τόσο εγώ, όσο και οι χάρτινες σακούλες που μετέφερα, αφού διαπίστωσα ότι έμπαζε νερό από τον πλαϊνό φεγγίτη» και πρόσθεσε «είναι αμετανόητοι , για αυτό και έχουν αυτά τα χάλια» .

Μάλιστα προς απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΟΑΣΘ περί «στημένου» συμβάντος , ο κ. Σμυρλής κάλεσε τον κ. Στεφανίδη να μπουν μαζί σε ένα από τα λεωφορεία της γραμμής 12 για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση των οχημάτων.