current views are: 7

13 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση04:12

Τα δευτερόλεπτα πριν και μετά την έκρηξη κατά της Τσατάνη – Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που στόχο είχε την εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη

Δημοσίευση 04:12’

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που στόχο είχε την εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που στόχο είχε την εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους στην «καρδιά» της Αθήνας. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν την βόμβα μεταξύ του οχήματος της εισαγγελέως και ενός αστυνομικού σύμφωνα με πληροφορίες. Μόλις έφτασε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο. Όταν έγινε η έκρηξη από τον δρόμο διέρχονταν πολίτες, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Ακολούθησε πανικός με ισχυρές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο και να αποκλείουν τον χώρο. Άμεσα στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει στις έρευνες.

Το αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά στο όχημα της εισαγγελέως ανήκει σε αστυνομικό που αργά το βράδυ μετέβη στην αντιτρομοκρατική προκειμένου να δώσει κατάθεση. Άνδρες των ΤΕΕΜ περισυνέλλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού προκειμένου να διαπιστώσουν, αν αυτό είναι εφικτό, ποιοι βρίσκονται πίσω από το χτύπημα.

Ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Θέμης Σοφός με δηλώσεις του, στο σημείο που έγινε η έκρηξη, επεσήμανε το γεγονός απομάκρυνσης αστυνομικών φύλαξης στόχων. Χαρακτηριστικά τόνισε πως, είχαν αφαιρέσει μέρος αστυνομικών από την προστασία της κ. Τσατάνη. Μάλιστα, η εισαγγελέας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, είχε κάνει ένσταση για το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ είχε καταθέσει, τότε, στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ: «όταν είχα έρθει το καλοκαίρι από τις διακοπές μου στην Κρήτη, είδα δύο άτομα έξω από το σπίτι μου να κινούνται ύποπτα. Μάλιστα αντιλήφθηκα τον έναν από αυτούς να με δείχνει και να λέει αυτή είναι».

To τηλεφώνημα πριν την έκρηξη

Της έκρηξης είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22′ σε δύο ιστοσελίδες, ο οποίος είχε τονίσει ότι  «δεν είναι φάρσα».

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι το  βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008. Η επίθεση τότε είχε γίνει με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους. 

Γεωργία Τσατάνη – Εισαγγελέας με μεγάλες υποθέσεις

 Η Γεωργία Τσατάνη είναι μια εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί με πολλές και σοβαρές υποθέσεις.

Οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό των δραστών, κινούνται σε θολά νερά καθώς η κυρία Τσατάνη εχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με σοβαρές υποθέσεις που αφορούν εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομικοκοινωνικής ζωής. Συγκεκριμένα είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς επίσης και την δικογραφία που αφορούσε την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων με προμηθευτή τον Θωμά Λιακουνάκο. Η Γεωργία Τσατάνη ήταν τέλος και εποπτεύουσα εισαγγελέας στην υπόθεση «Βατοπέδι» .

Οι αρχές εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για τα άτομα που κρύβονται πίσω από την επίθεση και συλλέγουν πληροφορίες και καταθέσεις προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.