Προβληματισμός επικρατεί με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του πολίτη, για απομάκρυνση των αστυνομικών που προστατεύουν στόχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χθεσινή επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό κατά της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό, είχαν αφαιρέσει, από την κ. Τσατάνη,  μέρος αστυνομικών που είχε για την φύλαξή της. Η εισαγγελέας, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, είχε κάνει ένσταση για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αρμόδιο γραφείο της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ είχε καταθέσει τότε: «όταν είχα έρθει το καλοκαίρι από τις διακοπές μου στην Κρήτη, είδα δύο άτομα έξω από το σπίτι μου να κινούνται ύποπτα. Αντιλήφθηκα τον έναν από αυτούς να με δείχνει και να λέει αυτή είναι».

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε στα ΜΜΕ, πως: ««Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε υπηρέτες, ούτε ορντινάτσες κάποιων. Είναι υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου. Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο». Με αυτή του την απόφαση ο Νίκος Τόσκας απομάκρυνε 700 αστυνομικούς από άτομα που είναι στόχοι τρομοκρατών και ποινικών, άνθρωποι που αποκαλύπτουν και ρισκάρουν την ίδια τους την ύπαρξη. Στο όνομα λοιπόν του «καλού για το κοινωνικό σύνολο» έθεσε σε άσχημες ατραπούς άτομα που έχουν άμεση ανάγκη προστασίας.

Οι 700 αστυνομικοί που αποδέσμευσε ο κύριος Τόσκας από την προστασία υψηλών προσώπων, όχι μόνο δεν κάλυψαν κενά στην προστασία των πολιτών, με την εγκληματικότητα να καλπάζει, αλλά δημιούργησε και συνθήκες να τεθούν σε άμεσο κίνδυνο ζωές πολιτών, όπως της Γεωργίας Τσατάνη που από θαύμα, όπως και οι διερχόμενοι του σημείου της έκρηξης δεν τραυματίστηκαν.