Επτά λεπτά νωρίτερα απο την ώρα  που είχαν δώσει στην αστυνομία οι άγνωστοι, εξερράγη ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξω απο το σπίτι της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, το βράδυ της Τετάρτης, κάτι θα μπορούσε να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, καθως οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν εγκαίρως το σημείο.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής «αυτό έγινε είτε από αστοχία υλικού στην βόμβα, είτε σκόπιμα».

Τώρα πλέον οι έρευνες κινούνται προς αναζήτηση των δραστών με τους αστυνομικούς να αναμένουν προκήρυξη απο κάποια οργάνωση.

Πίσω απο το χτύπημα, δεν αποκλείουν να βρίσκεται η Πόλα Ρούπα, η οποία με αφορμή τα διάφορα θέματα που απασχολούν το δικαστικό σώμα, θα επιχειρήσει να δώσει πολιτικό υπόβαθρο στην ενέργεια.

Μια άλλη οργάνωση που βρίσκεται στα υπόψην των αστυνομικών είναι η «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς», ενώ πολύ πιθανό είναι το σενάριο, να αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκων Αγωνιστών» την ευθύνη, άλλωστε είναι η μόνη τρομοκρατική ομάδα που είναι ενεργή.

Η «Ο.Λ.Α» είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015, στην οδό Ξενοφώντος.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη χθες βράδυ στις 22.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καταστήματα και στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη" στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.

Στην πολυκατοικία πάνω από το βιβλιοπωλείο βρίσκεται το διαμέρισμα της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Είχε προηγηθεί ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και τoυ Zougla δίνοντας περιθώριο 30 λεπτών.