current views are: 9

13 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:46

Αυτή είναι η ένσταση της Τσατάνη για την απομάκρυνση της φρουράς της (έγγραφο)

Το έγγραφο με την ένσταση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για την απομάκρυνση των δύο αστυνομικών που τη φρουρούσαν αποκαλύπτει το Newpost.gr.

Δημοσίευση 14:46’

Το έγγραφο με την ένσταση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για την απομάκρυνση των δύο αστυνομικών που τη φρουρούσαν αποκαλύπτει το Newpost.gr.

Το έγγραφο με την ένσταση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για την απομάκρυνση των δύο αστυνομικών που τη φρουρούσαν αποκαλύπτει το newpost.gr. Υπενθυμίζεται ότι  το σπίτι της κ. Τσατάνη έγινε χθες στόχος βομβιστικής επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς».

Με το έγγραφό της, η κ. Τσατάνη διαμαρτύρεται για την απομάκρυνση δύο αστυνομικών και ενός συνοδευτικού οχήματος που είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλειά της. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως η φρουρά αφαιρέθηκε από την εισαγγελέα στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η ένσταση προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατυπώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου. Η επίθεση σημειώθηκε χτες, δύο εβδομάδες μετά…

Στην ένστασή της η κ. Τσατάνη τονίζει πως έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας, που εκκρεμούν ενώπιον των Ειδικών Εφετών Ανακριτών του Εφετείου Αθηνών. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η οικία της βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και επανειλημμένως έχει απευθυνθεί προς τον διοικητή για θέματα που αφορούν την ασφάλειά της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της.

Η ίδια σημειώνει πως κατά το παρελθόν η φρουρά της έχει αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι της, περιστατικά τα οποία έχουν αναφερθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Υπενθυμίζει δε πως παρέστη προσφάτως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου και είχε υποβάλει εγγράφως αίτημα να μην εκτεθεί το πρόσωπό της στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, «προς αποτροπήν της επικινδυνότητος και δια την ασφάλειάν μου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός, η εισαγγελέας είχε καταθέσει πως «όταν επέστρεψα από τις διακοπές στην Κρήτη, δύο είδα δύο άτομα έξω από το σπίτι μου να κινούνται ύποπτα. Ενώ αντιλήφθηκα τον έναν από αυτούς να με δείχνει και να λέει αυτή είναι».

Μετά το χθεσινό συμβάν, αποφασίστηκε να επιστραφούν δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα για τη φρούρηση της οικίας της εισαγγελέα.


σχετικα αρθρα