Το κλειδί για την τύχη των προσφυγών που αφορούν στο κρίσιμο θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών κρατούν στα χέρια τους οι δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που συνεδριάζουν αύριο για δεύτερη φορά κεκλεισμένων των θυρών.

Η αυριανή διάσκεψη των ανώτατων δικαστικών λειτουργών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κριθεί οριστικά το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος αυτός, τότε  θα προχωρήσουν οι 31 δικαστές στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών, αλλά και η τύχη των αδειών.

Κατά την χθεσινή 5ώρη πρώτη διάσκεψη η διαδικασία κύλησε με συζήτηση για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών που έχουν ασκήσει οι νόμιμοι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τη χθεσινή πάντα διάσκεψη ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσουν -φυσικά- οι συνάδελφοί του  στην ουσία της υπόθεσης.

Με την έναρξη της αυριανής διάσκεψής πάντως που έχει οριστεί για τις 9.30 το πρωί. Ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα νομικά ζητήματα και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν.

Για το λόγο αυτό εκτιμούν δικαστικές πηγές ότι το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν θα υπάρξει και άλλη τρίτη διάσκεψη.