Για αναδίπλωση κάνουν λόγο δικαστικές πηγές  όταν  πληροφορήθηκαν  ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου  φέρεται να  έκανε ένα βήμα πίσω  σε σχέση με το θέμα  της αύξησης των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών  με νομοθετική ρύθμιση.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός, όπως έγινε γνωστό, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας είχε  ενημερώσει τους συναδέλφους της πως κατά τη διάρκεια της  επίσκεψής της ,μαζί με τους προέδρους των άλλων ανώτατων δικαστηρίων, στον Πρωθυπουργό έθεσε το θέμα για την αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστών , που με βάση το Σύνταγμα αποχωρούν υποχρεωτικά με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσία περίπου 70 εφετών και προέδρων εφετών η κ. Θάνου είχε θέσει επί τάπητος το ενδεχόμενο η αλλαγή του πλαισίου αποχώρησης για τους δικαστές συνδέοντάς την αλλαγή αυτή  με νομοθετική ρύθμιση. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικαστικών ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διοικητικών Δικαστών και μελών του ΝΣΚ) , οι οποίοι στις ανακοινώσεις τους έθεταν το αυτονόητο όριο της συνταγματικής αναθεώρησης, ως αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει μία τέτοια ρύθμιση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μιλώντας το πρωί σε δικαστές στο  Πρωτοδικείο της Αθήνας , είπε ότι η επίμαχη πρόταση  διατυπώθηκε στον Πρωθυπουργό  όχι με τη μορφή της νομοθετικής ρύθμισης  ,αλλά με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δικαστικές πηγές πάντως, επιμένουν ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν μίλησε περί συνταγματικής αναθεώρησης στην Ολομέλεια του Εφετείου και κάνουν λόγο για αναδίπλωση, συνδέοντας την με τις αντιδράσεις  των δικαστικών ενώσεων .