current views are: 7

14 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση11:52

Δίκη Χ.Α.: «Ξέρω το γράμμα Χ» είπε ο μάρτυρας – Στο πλευρό της Μ. Φύσσα η Κούνεβα

Με την παρουσία της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την εξέταση της επίθεσης σε βάρος Αιγύπιων αλιεργατών.

Δημοσίευση 11:52’

Με την παρουσία της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την εξέταση της επίθεσης σε βάρος Αιγύπιων αλιεργατών.

Με την παρουσία της  ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την εξέταση της επίθεσης σε βάρος Αιγύπιων αλιεργατών.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του τέταρτου θύματος της επίθεσης και τη δίκη παρακολούθησε, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η κ. Κούνεβα σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε πως θα μεταφέρει στο ευρωκοινοβούλιο τα τεκταινόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή της στην οικογένεια Φύσσα.

Ο Αχμέντ Αμπού Χαμαντ, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Πέραμα, που απουσίαζε στην πατρίδα του το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε όσα έζησε αυτός οι αδελφοί και ο φίλος τους τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση στο σπίτι τους, στο Πέραμα, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση «από περίπου 15 άτομα που φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα». Όπως ανέφερε, κάποιοι από αυτούς φορούσαν μπλούζες με γράμματα : «όταν είδα τα γράμματα ήξερα πως είναι η Χρυσή Αυγή. Ξέρω το γράμμα Χ».

Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα για τον λόγο που πιστεύει ότι τους επιτέθηκε η Χρυσή Αυγή, ο μάρτυρας είπε :«γιατί είμαστε μελαμψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα».

Ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει πρόσωπα αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης καθώς ήταν και πάλι απών ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους  και έτσι αυτό θα γίνει την επόμενη συνεδρίαση.


σχετικα αρθρα