Δίκη Χ.Α.: «Ξέρω το γράμμα Χ» είπε ο μάρτυρας - Στο πλευρό της Μ. Φύσσα η Κούνεβα

Δίκη Χ.Α.: «Ξέρω το γράμμα Χ» είπε ο μάρτυρας - Στο πλευρό της Μ. Φύσσα η Κούνεβα

Με την παρουσία της  ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την εξέταση της επίθεσης σε βάρος Αιγύπιων αλιεργατών.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του τέταρτου θύματος της επίθεσης και τη δίκη παρακολούθησε, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η κ. Κούνεβα σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε πως θα μεταφέρει στο ευρωκοινοβούλιο τα τεκταινόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή της στην οικογένεια Φύσσα.

Ο Αχμέντ Αμπού Χαμαντ, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Πέραμα, που απουσίαζε στην πατρίδα του το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε όσα έζησε αυτός οι αδελφοί και ο φίλος τους τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση στο σπίτι τους, στο Πέραμα, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση «από περίπου 15 άτομα που φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα». Όπως ανέφερε, κάποιοι από αυτούς φορούσαν μπλούζες με γράμματα : «όταν είδα τα γράμματα ήξερα πως είναι η Χρυσή Αυγή. Ξέρω το γράμμα Χ».

Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα για τον λόγο που πιστεύει ότι τους επιτέθηκε η Χρυσή Αυγή, ο μάρτυρας είπε :«γιατί είμαστε μελαμψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα».

Ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει πρόσωπα αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης καθώς ήταν και πάλι απών ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους  και έτσι αυτό θα γίνει την επόμενη συνεδρίαση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο