Στη σύλληψη έξι ατόμων που εμπλέκονται με τυχερά παίγνια προχώρησε η οικονομική αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης σε Αθήνα και Ν.Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα από τα καταστήματα είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα για την αποφυγή ελέγχων των Αρχών, καθώς η είσοδος σε αυτό πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε μόνο από μέσα, ενώ στον εξωτερικό χώρο είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.

Επιπλέον, κατά την είσοδο των αστυνομικών σε άλλο κατάστημα, οι υπάλληλοι αυτού με τη χρήση ειδικού μπουτόν άλλαξαν ταυτόχρονα την πρόσοψη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την παραπλάνησή τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* είκοσι τρεις (23) πλήρης ηλεκτρονικοί υπολογιστές (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, κεντρική μονάδα),

* δύο (2) τραπέζια διενέργειας τυχερών παιγνίων με παιγνιόχαρτα,

* δεκαεπτά (17) δεσμίδες παιγνιόχαρτων,

* τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι λειτουργούσαν ως κεντρικές μονάδες διαχείρισης και ελέγχου (server),

* πέντε (5) κάμερες,

* χρηματικό ποσό 557,50 ευρώ,

* εξυπηρετητής διαδικτύου (router)

* ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν),

* έξι (6) σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις και

* διακόσιες είκοσι έξι (226) μάρκες για ποντάρισμα.

Επίσης, διαπιστώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. Ι.Κ.Α. κ.λπ.), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.