Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν χθες στις 22:15 το βράδυ εντόπισαν στην αίθουσα αφίξεων extra Schengen μία επιβάτη της Aeroflot που έφτασε από τη Μόσχα έχοντας μαζί της 2, 3 εκατ. ευρώ όλα σε μετρητά.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για Ρωσίδα έπειτα από ώρες έγινε γνωστό ότι η γυναίκα έχει γεννηθεί στον Χολαργό, έχει αραβικό όνομα και δηλώνει τόπο κατοικίας στη Συρία.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε. Συγκεκριμένα στην βαλίτσα της είχε κρύψει 1,5 εκατ. ευρώ ενώ άλλες 800.000 ευρώ κουβαλούσε πάνω της.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Μέχρι στιγμής η γυναίκα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων και αν δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα τότε κατάσχονται όλα.