Στα δίχτυα των αστυνομικών Αρχών έπεσαν δύο γυναίκες στα Τρίκαλα οι οποίες έβγαζαν λεφτά εξαπατώντας για δήθεν θεραπεία με μαντζούνια και ευχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι δύο γυναίκες με τη βοήθεια δύο αντρών, συνεργών τους, κατάφεραν να αποσπάσουν από 62χρονη το ποσό των 1.500 ευρώ προκειμένου να θεραπεύσουν την κόρη της με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων - μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών!

Παράλληλα, οι δράστιδες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ τους.

Σύνδεσμος για αυτή την απάτη ήταν οι δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 37 ετών, που γνώριζαν την  62χρονη μητέρα.

Ενεδρεύοντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν την 62χρονη και την 37χρονη στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.