Σε πέντε συλλήψεις ανήλικων ηλικίας από 15 έως 17 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολικά συγκροτήματα στην Ηλιούπολη και τον Υμηττό, προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας. Μάλιστα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανήλικων συγκροτήθηκε ειδική ομάδα απο την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο σχολικού κτιρίου στην Ηλιούπολη ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κάνναβης σε 15χρονο υπήκοο Αιγύπτου και σε δύο 16χρονους Έλληνες

Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ένας 17χρονος ακόμη Έλληνας να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες από 6μήνου τουλάχιστον, προμηθεύονταν και διέθεταν προς πώληση ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης σε ανήλικους μαθητές σχολείων, κυρίως γύρω από σχολικά συγκροτήματα, στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Στην κατοχή τους καθώς και από έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 94 γραμμαρίων και 3 ζυγαριές ακριβείας.