Επανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως είπε, θα αρχίσει διάλογος με σκοπό την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και στα μικρά νησιά της χώρας, προανήγγειλε σήμερα από τα Χανιά, σε ειδική ημερίδα για την ακτοπλοΐα.

Ο υπουργός, πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά, με την συμμετοχή φορέων της ακτοπλοΐας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία θα συζητηθούν οι επιδοτούμενες γραμμές δημοσίου συμφέροντος, το ύψος των επιδοτήσεων, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Η ημερίδα με τίτλο «Σχεδιασμός του Ακτοπλοϊκού Δικτυού» διοργανώθηκε από τον δήμο Χανίων, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της περιφέρειας Κρήτης, της περιφέρειας Β. Αιγαίου και της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων.