current views are: 3

18 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση03:29

Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές

Τοπικές βροχές σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και  Κρήτη αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. 

Δημοσίευση 03:29’

Τοπικές βροχές σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και  Κρήτη αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. 

Τοπικές βροχές σε δυτική Μακεδονία,  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και  Κρήτη αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις  πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.  Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα