Ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου , κατά πληροφορίες, έχει συγκαλέσει για αύριο το απόγευμα την τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν , το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ακόμα βαρύτερο σε σχέση με όσα συνέβησαν  μετά την πρώτη ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας.

Η εικόνα έγινε ακόμα πιο θολή μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων που ερμηνεύονται από δικαστικές πηγές  ως προσπάθεια εκβιασμού δικαστών κύρους και εντάσσονται από πολλούς σε μεθοδεύσεις και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη ενόψει των κρίσιμων διασκέψεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στο θέμα αυτό μάλιστα παρενέβη χθες και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος , ο οποίος όπως προκύπτει από δήλωσή του  έχει κινήσει πειθαρχικό έλεγχο .

 «Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ.Παρασκευόπουλος.

Και συμπληρώνει ότι «σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Επιπλέον η ασθένεια,  του συμβούλου επικρατείας Αριστόβουλου Βώρου, ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας  θέτει εκ των πραγμάτων θέμα αναπλήρωσής του. Οι αναπληρωτές στην Ολομέλεια είναι συνολικά δύο.

Αν  όμως, εξαντληθούν οι αναπληρωματικοί δικαστές , όπως έλεγαν συνάδελφοί τους, τότε η υπόθεση κινδυνεύει να τιναχθεί  στον αέρα και να  συζητηθεί από  την αρχή.