Να μην διεξάγουν κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τα μέλη του αποφάσισε για αύριο Τετάρτη, ημέρα πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, το διοικητικό συμβούλιο των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή, όμως, τα κινήματα ''Δεν πληρώνω'' που περιφρουρούν και παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, τονίζουν ότι θα σταματήσουν ''οποιονδήποτε πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας''. 

Αύριο Τετάρτη, λοιπόν, θα υπάρχει κανονικά δελτίο πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, με τους συμβολαιογράφους να υπογραμμίζουν ότι ''δεν θα προχωρήσουν μόνο σε περιπτώσεις συζήτησης που αφορούν στην πρώτη κατοικία''. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα προχωρήσουν κανονικά σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, που αφορά δεύτερες κατοικίες, σκάφη, αυτοκίνητα κ.α. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα κινήματα ''Δεν πληρώνω'' που εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται μπροστα στους πλειστηριασμούς, επισημαίνουν ότι θα παρεμποδίσουν όχι μόνο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και οποιονδήποτε διαδικασία που έχει να κάνει με λαϊκή περιουσία, όπως ένα εξοχικό, ένα σπίτι στο χωριό, ακόμα και αυτοκίνητο.

Όπως δήλωσε στο newpost το μέλος του κινήματος Ηλίας Παπαδόπουλος ''είμαστε κατά των πλειστηριασμών οικημάτων που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα αν αυτά είναι πρώτες κατοικίες''. 

Εξάλλου, πάγιο αίτημα των κινηματών είναι να υπάρξει ''οριζόντια'' κατάργηση των πλειστηριασμών. 

Και όπως τονίζουν ''όσο αυτό δεν γίνεται, εμείς θα είμαστε μπροστά και θα διεκδικούμε την τροποποίηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να προστατεύει όλους τους δανειολήπτες''. 

Αύριο θα βρίσκονται και πάλι, για συμβολικούς λόγους αλλά και για περίπτωση απεργοσπασίας από πλευράς συμβολαιογράφων, στα Ειρηνοδικεία της χώρας, χωρίς ωστόσο μαζική συμμετοχή, λόγω της αποχής...