Το κίτρινο αυτοκινητάκι που βρέθηκε στην Κω, κοντά σχετικά στο αγρόκτημα που έπαιζε τελευταία φορά ο μικρός Μπεν προτού χαθεί, και ενίσχυσε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι το αγόρι σκοτώθηκε σε ατύχημα με εκσκαφέα, δεν φάνηκε να πείθει την αδελφή του.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή η αδελφή του Μπεν δήλωσε αισιόδοξη «ότι είναι ακόμα κάπου εκεί έξω».

Όπως είπε «το αυτοκινητάκι το έδειξαν στη μαμά μου και τους παππούδες μου. Η γιαγιά μου είναι μόνο 90% σίγουρη ότι είναι παρόμοιο με ένα που είχε ο Μπεν».

«Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ήταν του Μπεν. Θα μπορούσε να ήταν του Μπεν αλλά και όχι» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Χωρίς οποιαδήποτε υπολείμματα θα συνεχίσω να πιστεύω ότι είναι κάπου έξω», είπε ακόμη ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το αποτέλεσμα των ερευνών, που είχε αναλάβει η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

«Είμαι κάπως θυμωμένη που δεν βρήκαν τίποτα γιατί μας είχαν πει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα».

Σύμφωνα με τους βρετανούς αστυνομικούς, το παιχνιδάκι που βρέθηκε λίγες ώρες πριν σταματήσουν οι έρευνες στην Κω επιβεβαιώνει το σενάριο πως το μικρό αγόρι σκοτώθηκε σε ατύχημα στο αγρόκτημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ολοκλήρωση των ερευνών στο νησί της Κω, οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ αποκάλυψαν πως ένα αντικείμενο που βρέθηκε συνδέεται με τον μικρό Μπεν. 

Σύμφωνα μάλιστα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το αντικείμενο αυτό ήταν ένα παιχνίδι του Μπεν Νίνταμ. Πρόκειται για ένα μεταλλικό, κίτρινο αυτοκινητάκι, με τον αριθμό 88 γραμμένο στην οροφή του και τη λέξη βενζίνη στο καπό του, το οποίο οι ερευνητές εντόπισαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, σε έναν χώρο, όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας συνήθιζε να πετά μπάζα, 800 μέτρα από το κτήμα όπου έμενε ο Μπεν με την οικογένειά του.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, ήταν το σημαντικότερο από τα συνολικά 93 αντικείμενα ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.  Ο κ. Κάζινς υποστήριξε το σενάριο που θέλει τον μικρό Μπεν να καταπλακώνεται από εκσκαφέα στο κτήμα το 1991.

«Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει», δήλωσε και πρόσθεσε:

Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα ακριβές πόρισμα στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθή.

Την ίδια ώρα ξέσπασε ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα από την Κω, του ανθρώπου που οι βρετανοί αστυνομικοί έχουν υποδείξει ως υπαίτιο για τον θάνατο του Μπεν, καθώς κατά το επικρατέστερο γι' αυτούς σενάριο τον σκότωσε κατά λάθος με τον εκσκαφέα του στις 24 Ιουλίου 1991.

Μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής αστυνομίας για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Κω, ο Βαλάντης Μπάρκας περνά στην αντεπίθεση σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Daily Mail. 

Απαντώντας στη μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι, η οποία δήλωσε «ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο Μπάρκας», δηλώνει:

Η Κέρι Νίνταμ θα έπρεπε να ντρέπεται. Είμαστε πολύ εκνευρισμένοι από όλα αυτά που έχει πει για τον πατέρα μου, Ντίνο, όπως το ότι θα πρέπει να καίγεται στην κόλαση.

«Έχουν περάσει 25 χρόνια και δεν έχουν βρει κάτι, ούτε ένα ίχνος ένδειξης που να στηρίζει αυτές τους ισχυρισμούς εναντίον του πατέρα μου», σημειώνει ο Βαλάντης Μπάρκας και προσθέτει:

Έχει κατηγορηθεί ότι είναι φονιάς παιδιού και η φωτογραφία του έχει δημοσιευτεί παντού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη.