Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν νωρίτερα, έξω από τη Βουλή , οι οποίοι μάλιστα, απέκλεισαν και για λίγο την είσοδο με  ασθενοφόρα, αντιδρώντας σε τροπολογία για τις μεταφορές στο ΕΣΥ που όπως υπογραμμίζουν «ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις».

«Σήμερα νοικιάζουν ασθενοφόρα και αεροπλάνα, αύριο θα νοικιάζουν εργαζόμενους», τονίζουν οι ίδιοι.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» υπάρχει τροπολογία που προβλέπει το ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι: «Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο περί «δυνατότητας σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές και άλλες εταιρείες μεταφοράς για μίσθωση μέσων, στην περίπτωση που τα μέσα του υπουργείου Υγείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του» γίνεται, όπως αναφέρουν, σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. [...] Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας».