Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα αντιπολεμική συγκέντρωση και πορείς αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, στο κέντρο της Αθήνας.

Με την συμμετοχή προσφύγων από το Λαύριο, τον Ελαιώνα και τον Σκαραμαγκά η ειρηνική –μέχρι τώρα-πορεία διασχίζοντας την οδό Πανεπιστημίου και κάνοντας στάση μπροστά στη Βουλή, αλλά και  τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας ανοιχτά σύνορα και σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων, κατευθύνεται στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν συλλογικότητες, σωματεία, αντιφασιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και φορείς,

«Χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ένα από τα καλέσματα στο σημερινό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης σε Θεσσαλονίκη,Πάτρα, Βόλο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα κ.ά.