current views are: 7

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση11:01

Άρχισε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Άρχισε στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών στα Ιωάννινα η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δημοσίευση 11:01’

Άρχισε στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών στα Ιωάννινα η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Άρχισε στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών στα Ιωάννινα η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ενώπιων της δικαιοσύνης βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η τότε υπεύθυνη της εστίας, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση καθώς και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη Μαρία Φρονημάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα μπούλινγκ από συμφοιτητές του.

Δεύτερος μάρτυρας ο πατέρας του 20χρονου σπουδαστή Ανδρέας Γιακουμάκης ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο παιδί.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του γιου του να φοιτήσει στη γαλακτοκομική σχολή. Στην υπόθεση θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.


σχετικα αρθρα