«Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επανήλθα στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως πρόεδρος, αλλά αυτό δεν ήταν αρεστό στην πολιτική ηγεσία» δήλωσε ο Θανάσης Γιαννόπουλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν αρεστή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και προχώρησαν πάλι με την ίδια αιτιολόγηση και την ίδια επιχειρηματολογία, στην αντικατάστασή μου και του αντιπροέδρου και ενός άλλου μέλους, διότι όπως καταλαβαίνετε, δεν συνομολογήσαμε στην απομάκρυνση-απόλυση του γενικού διευθυντού και στους παράνομους διορισμούς που έγιναν, χωρίς βέβαια να ολοκληρωθούν.» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος αναφορικά με την αποπομπή του από το προεδρείο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους παράνομους διορισμούς στο υπουργείο Υγείας υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη καταθέσει έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του θα διαβιβαστεί στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και , θα βρεθεί ενώπιον των υπουργών, θα διαταχθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας και πρόσθεσε: «Παράλληλα εστάλησαν ελλιπή στοιχεία, εκ μέρους της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το διαπίστωσα και όπως έκανα την ψηλάφηση της υποθέσεως και ήμουν υποχρεωμένος να στείλω όλα τα στοιχεία, ως προς το επίμαχο θέμα των διορισμών. Έχω στείλει, βεβαίως δύο ολόκληρες κούτες(στοιχεία) προχθές και μάλιστα λόγω του ότι δεν βρίσκονται και κάποια πρακτικά, διοικητικών συμβουλίων, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, για να βρεθούν τα επίμαχα πρακτικά των».

Σε ότι αφορά τον κάποτε  φοιτητή του Παύλο Πολάκη, δεν θέλησε να ασκήσει κριτική ωστόσο έκανε μνεία στο περιστατικό με την γυναίκα έξω από το αεροδρόμιο κάνοντας λόγο για θλιβερή εικόνα και σημειώνοντας: «Εγώ τον παραδίδω στην κριτική, που μπορεί να του ασκήσουν οι πολίτες, σε ένα και μόνο, ότι στο αεροδρόμιο της Σύρου, τον πλησίασε μια γυναίκα, μια γυναίκα ταλαιπωρημένη, βασανισμένη του ζήτησε κάτι, ως γιατρού και ως υπουργού και η απάντησή του, την έχετε δει ποια ήταν, είναι μια θλιβερή εικόνα που βλέπει κανείς το ύφος, τον αλαζονικό χαρακτήρα.»

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για όσα εκτυλίσσονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχολιάζοντας ότι δεν πίστευε ότι θα αντιμετώπιζε τέτοιου είδους συμπεριφορές.