current views are: 5

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση15:29

Σε νέα δίκη παραπέμπονται Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας

Σε νέα δίκη παραπέμπονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσιας, αυτή τη φορά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Δημοσίευση 15:29’

Σε νέα δίκη παραπέμπονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσιας, αυτή τη φορά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Σε νέα δίκη παραπέμπονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσιας, αυτή τη φορά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2007.

Την ώρα που εκκρεμούν άλλες δύο δίκες σε βάρος τους, η πρώτη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε σχέση με την υπεξαίρεση «μαμούθ» και η δεύτερη για το λεγόμενο σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας την προηγούμενη εισαγγελική πρόταση, στέλνει με βούλευμα τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το παραπεμπτικό βούλευμα κάνει αναφορά στον φυσικό αυτουργό της υπεξαίρεσης, πρώην δημοτικό ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος, κατόπιν συμφωνίας, απέδιδε στον πρώην γενικό γραμματέα, το 90% των υπεξαιρεθέντων, κρατώντας για τον εαυτό του το 10%, και στη συνέχεια ο Μ. Λεμούσιας «μοιραζόταν τα ληφθέντα με τον συγκατηγορούμενό του, Β. Παπαγεωργόπουλο».

Με αυτό το Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό, είχε καταδικάσει τους τρεις παραπάνω εμπλεκόμενους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Αντίθετα με τον πρώην ταμία, που εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές, ο τέως δήμαρχος κι ο άλλοτε γενικός γραμματέας, αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, ο πρώτος ως ανάπηρος κι ο δεύτερος υπό όρους, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερος μέρος της ποινής του.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας την αρνούνται, ισχυριζόμενοι επιπλέον ότι δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα ένοχοι για την βασική υπόθεση (της υπεξαίρεσης), με δεδομένο ότι έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο με αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου (η αίτηση θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα).


σχετικα αρθρα