current views are: 8

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση15:31

Νέες περιβαλλοντικές διακρίσεις για την ΕΥΔΑΠ

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της  6ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον». 

Δημοσίευση 15:31’

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της  6ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον». 

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της  6ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» (European Business Awards for the Environment) και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον». Η Εταιρεία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες Βραβείων: στην Κατηγορία Προϊόντος και Υπηρεσιών και στην κατηγορία Βιοποικιλότητας.

Αντικείμενο βράβευσης της Εταιρείας είναι μια πρωτοποριακή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων με χρήση μικρών συστημάτων μεμβρανών -αντιδραστήρας MBR και αντίστροφη όσμωση- με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του νερού εξόδου για άρδευση  πράσινου κυρίως  αστικών περιοχών. 

Η μονάδα συνδυάζει την εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων τηλελειτουργίας και παρακολούθησης, ενώ το επίπεδο καθαρότητας του παραγώμενου νερού αγγίζει το 98%.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση της ζήτησης νερού από το δίκτυο ή από τους υδροφορείς της περιοχής, διαφυλάσσοντας τα υφιστάμενα αποθέματα.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, διοργάνωσε η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) υπό την αιγίδα κρατικών φορέων. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δήλωσε: ‘’η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής αλλά και Πολιτισμικής της Ευθύνης, πέραν της συνεχούς αναζήτησης, αξιολόγησης  και χρησιμοποίησης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, προβαίνει, σε συνεργασία με άλλους φορείς, σε δράσεις που διευρύνουν και αναπτύσσουν το Περιβαλλοντικό, Πολιτισμικό και Κοινωνικό της αποτύπωμα με στόχο την αριστεία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.’’

Η ΕΥΔΑΠ, ως διακριθείσα Εταιρεία, θα διαγωνιστεί με άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την ανάδειξη των «πρώτων ανάμεσα στους πρώτους» και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο Ταλίν στις 27 Οκτωβρίου 2016.

 


σχετικα αρθρα