current views are: 12

22 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:58

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα – Προβλήματα και στην Αττική (Bίντεο και φωτό)

Την κινητοποίηση των πυροσβεστών έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην Πρέβεζα με τους πυροσβέστες να έχουν κληθεί σε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Δημοσίευση 08:58’

Την κινητοποίηση των πυροσβεστών έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην Πρέβεζα με τους πυροσβέστες να έχουν κληθεί σε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Έντονη βροχόπτωση ξέσπασε νωρίτερα στις περιοχές εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Παράλληλα η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται ήδη επί ποδός λόγω της νεροποντής που έχει πλήξει την Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατό κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπήρξε σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Κερατσίνη, η Κηφισιά και το Φάληρο στο οποίο μάλιστα πλημμύρισαν καταστήματα.

Την ίδια ώρα, η νεροποντή στην Πρέβεζα έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία έχει δεχτεί σε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Συγκεκριμένα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να αντλήσουν ύδατα από περισσότερες από 20 περιπτώσεις.

Το κύμα κακοκαιρίας από το πρωί  δημιούργησε προβλήματα και σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πάτρα καθώς και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εξ΄ αιτίας των καταιγίδων, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.


 

Μεσολόγγι: Καταστράφηκαν περιουσίες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου από κατοίκους που βλέπουν τις περιουσίες τους να επιπλέουν στα νερά. Σύμφωνα με το onairnews.gr η πυροσβεστική υπηρεσία εκτός από αντλήσεις σε σπίτια και καταστήματα απεγκλώβισε και κατοίκους των οποίων οι οικίες έχουν πλημμυρίσει.

Την ίδια ώρα, βράχος αποκολήθηκε και έπεσε σε σπίτι στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τους κατοίκους, εξαιτίας της δυνατής βροχής, έπεφταν πέτρες και βράχια από το βουνό. Ευτυχώς το νεαρό ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του ωστόσο το σπίτι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα προβλήματα επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Δήμου και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατολισθήσεις και στην Πρέβεζα

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στην Πρέβεζα. Λόγω των βροχοπτώσεων σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών στη Σαμψούντα, στο Κανάλι, στη Σινώπη, στον Ωρωπό, στον Αρχάγγελο και στην Πρέβεζα.

Από την ισχυρή βροχή ζημιές υπέστησαν κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας καταγράφουν από το πρωί τις ζημίες που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή.


σχετικα αρθρα