current views are: 3

22 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:37

Σύλληψη δύο συμμοριών που εμπορεύονταν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών (φωτό)

Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1 τόνου 669 κιλών και 209 γραμμαρίων,

Δημοσίευση 13:37’

Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1 τόνου 669 κιλών και 209 γραμμαρίων,

Παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής παρουσίασε σήμερα τις υποθέσεις εξάρθρωσης δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τεράστιων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, από την αρχή του Οκτωβρίου έως σήμερα, η αστυνομία έχει κατασχέσει σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 3 τόνους και 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

«Ο αγώνας της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά των ναρκωτικών είναι καθημερινός. Τα μηνύματα στη μάχη αυτή είναι ενθαρρυντικά, από όλη την Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσουβάλας, ενώ πρόσθεσε πως «η ΕΛ.ΑΣ καταγράφει μεγάλες επιτυχίες».

Ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, αναφερόμενος στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, επεσήμανε:

«Η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαζαφείρης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 τόνος και 669 κιλά κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν επτά Ελληνες, μεταξύ των οποίων και 46χρονος, που κατείχε κεντρικό ρόλο.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση ενέχεται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, με σκοπό την αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, ώστε να την διοχετεύσει κυρίως στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.

Στην υπόθεση αυτή, όπως ανέφερε ο διοικητής της Δ.Α.Α, κατασχέθηκαν περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε φορτηγό στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφερόμενος αναλυτικά στην εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Στην πρώτη υπόθεση με την οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, συσκευασία – τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συνελήφθησαν επτά Ελληνες, ηλικίας από 40 έως 62 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 30χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τη συσκευασία και επανατυποποίηση της ακατέργαστης κάνναβης, τη μετέφεραν με τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στο Βέλγιο.Το πρωί της περασμένης Πέμπτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγούς 50χρονο και 62χρονο αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από αποθηκευτικό χώρο στις Αφίδνες Αττικής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνά τον 1 τόνο και 669 κιλά. Παράλληλα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος που είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και ειδικότερα στο συντονισμό της αποθήκευσης της κάνναβης.

Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1 τόνου 669 κιλών και 209 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 20.095 ευρώ, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, Ι.Χ αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και διάφορα κλειδιά από αποθήκες.

Παράλληλα, διερευνάται η διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με άλλα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά ναρκωτικών από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά με τη δεύτερη υπόθεση εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο Ελληνες, ηλικίας 36 και 38 ετών, καθώς και ένας 31χρονος Αλβανός και μια 33χρονη Αλβανή, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο Ελληνες δράστες, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κορίνθου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστη κάνναβη 1.545 γραμμαρίων, 20 σπόροι κάνναβης, νάϊλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 5 γραμμαρίων, πιστόλι με γεμιστήρα, 15 φυσίγγια, φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο, Ι.Χ. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως 2 τόνους, με τα εξαρτήματά της και 2 μεταλλικές πλάκες,

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι αυτές οι τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στην Ελλάδα, προορίζονταν κυρίως για χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.


σχετικα αρθρα