Χωρίς φορολογικά στοιχεία και χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις πωλούσαν τα προϊόντα τους (είδη μπιζού, δώρα αλλά και φαγώσιμα) τουλάχιστον 50 ιδιώτες που είχαν στήσει πάγκους στον κύριο εσωτερικό χώρο του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος.

Το χώρο είχε νοικιάσει από την εταιρεία ΑΜΕΛ που διαχειρίζεται το Μετρό της Αθήνας μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό όπως είχε δηλώσει να κάνει δωρεάν προβολή προϊόντων σε ενδιαφερόμενους παραγωγούς και εταιρείες. Ωστόσο ,παρότι μη κερδοσκοπική εταιρεία, ενοικίασε και διέθεσε πάγκους σε ιδιώτες οι οποίοι πωλούσαν  τα προϊόντα τους σε πελάτες χωρίς φορολογικά παραστατικά και έκδοση αποδείξεων, φοροδιαφεύγοντας κάτω από τη μύτη του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύει σε απόσταση αναπνοής στην Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα.

Πελάτες κατήγγειλαν το γεγονός  στην  Υπηρεσία  Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων η οποία επενέβη στέλνοντας για έλεγχο κλιμάκιο με 10 ελεγκτές οι οποίοι κατέγραψαν τους 50 ιδιώτες που προέβησαν σε φορολογικές παραβάσεις καθώς  και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρότι μη κερδοσκοπική εμπορεύτηκε, αντί της προβολής, τον χώρο του Μετρό της Πλατείας Συντάγματος.

Τις επόμενες ημέρες η ΥΕΔΔΕ αναμένεται να επιβάλει στους εμπλεκόμενους για φοροδιαφυγή τα ανάλογα  πρόστιμα για  φορολογικές παραβάσεις..