Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η επέτειος των 25 ετών από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Όπως μεταδίδει το amen.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία όπου παρέστησαν συγχοροστατούντες Ιεράρχες του Θρόνου και άλλων Εκκλησιών καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ανθιδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο οποίος μετέφερε και συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης καθώς και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο πρώτος τη τάξει των Ιεραρχών του Θρόνου, Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος και αντιφώνησε ο Πρωκαθήμενος της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας.